Italien med bo hagström

4-10 oktober 2023

Slutsåld!

Pris

23775 kr

Avresa: 4-10-2023
Hemresa: 10-10-2023
Avreseort: Stockholm

Gruppstorlek: max 27

Sista bokningsdag: 30 juni 2023 

- Bo Hagströms smultronställen i Terracina och Frascat

”Jag vill ta er med till två vitt skilda italienska världar. I Terracina, där mitt långa italienska äventyr en gång började öppnas porten till det färgstarka syditalien. Här bor vi vid havet och njuter av nyfångad fisk och skaldjur. I Castelli Romani, de små städerna i Albanobergen ett par mil söder om Rom, möter vi den romerska landsbygden med en historia som faktiskt är äldre än Roms. Vi reser in i Volskernas gamla land och på Lepinerbergens sluttningar smakar vi viner från vinstockar som har tusenårig historia. Det blir en resa i både tid och rum och med oförglömliga matupplevelser på genuina värdshus.”

Bilder

I resan ingår

Resa & boende

  • Buss t/r Sandviken/Gävle - Arlanda
  • Flyg t/r Arlanda – Rom med SAS.
  • Transfer, flygplats – hotell och alla utflykter
  • 5 nätter, del i dubbelrum i Terracina, Hotel Approdo **** 
  • 1 natt, del i dubbelrum i Frascati, Hotel Cacciani *** 

Aktiviteter

   2 välkomstdrinkar
   6 frukostar
   5 luncher och 2 middagar inkl. dryck
   Alla utflykter i bifogat program
   Ciceron Bo Hagström
   Vägskatt och serviceavgifter

PROGRAM DAG FÖR DAG


Dag 1: Vi flyger till Italien
Vi startar från Skandinavien på morgonen och mitt på förmiddagen landar vi sedan i Rom. Vi tar oss med vår buss söderut till Terracina och checkar in på Hotel L´Approdo som ligger direkt vid den nära fyra kilometer långa stranden. Välkomstdrink på hotellet och middag på välkända ristorante Il Caminetto.

Dag 2: Terracinas mage
Tidigt på morgonen kommer Terracinas småskaliga fiskeflotta in med dagens fångst. Vi besöker den livliga fiskmarknaden. I den gamla saluhallen säljer lokala odlare sina grönsaker och här är småskaligheten uppenbar: en äldre man säljer vilda örter i små knippen och en bondmora sitter på en enkel trästol med gåsägg i förklädet. Vi besöker en av Italiens bästa delikatessaffärer som bara säljer hantverksmässigt framställda livsmedel, och vi får smaka några lokala specialiteter. Lunch på en populär restaurang i centrum. Kvällen fri för egna aktiviteter.

Dag 3: Vinprovning och lunch i Cori
Strax utanför den lilla staden Cori, grundad på 400-talet före Kristus, driver Marco Carpineti sin vingård. Han var en av de första att ställa om till ekologisk odling och han har satsat på de gamla lokala druvsorterna som odlats här i över tusen år. Här görs vita viner på Bellone och Greco och röda på Nero buono di Cori och Cesanese, viner som fått högsta betyg i italienska vinguider.
Efter vinprovningen möjlighet till inköp. Lunchen äter vi hos Ottavio Zampi som medverkat iDag 4: Olivoljeprovning
Italienarna kallar olivolja för det gröna guldet. Och på Lepinerbergets sluttningar växer sekelgamla knotiga olivträd som ger en mycket speciell olja. Vi besöker producenten Paola Orsini i Priverno, flerfaldigt prisbelönt för Italiens bästa olivolja. Det blir provsmakning och möjlighet till inköp.
Efter besöket åker vi till en lokal restaurang för lunch.

Dag 5: Lunch på bondgård

Vi startar dagen med ett besök hos en lokal saffranodlare. Saffran, som kommer från pistillmärken i saffranskrokus, är den dyrbaraste av alla kryddor. Det krävs minst 100 000–150 000 krokusar, som måste plockas och rensas för hand, för att utvinna 1 kg torkad saffran. Efter besöker åker vi till byn San Felice Circeo som ligger på berget man ser från Terracinaviken. Vi tar en promenad i byn och kanske en aperitif på torget. Sedan väntar en oförglömlig lunch på bondgården Fava Silvana.

Dag 6: Helstekt gris och Frascati
Efter frukost lämnar vi Terracina och beger oss mot Frascati, den kanske vackraste staden med en hänförande utsikt in mot Rom. Härifrån kommer det berömda Frascati-vinet, men staden är också känd för sina många vackra villor från 1500- och 1600-talen.
Vi åker över den bördiga pontinska slätten och stannar för lunch i den lilla staden Ariccia, känd för sin porchetta, helstekt spädgris. Här äter vi lunch på klassiska Osteria N.1.
Efter lunch åker vi till Frascati och checkar in på vårt hotell, klassiska Cacciani. Efter incheckning samlas vi för en välkomstdrink på hotellet, och äter vår avskedsmiddag.

Dag 7: Hemresa
Efter frukost åker vi från hotellet i Frascati till flygplatsen i Rom.

Bokning och frågor


Ring Svenska Stilresor på 070-36 30 359
eller maila till ​anders@stilresor.se